A piac PDF Nyomtatás E-mail

A megújult Sashalmi Piac elsősorban a kiskereskedők és a magyar termelők számára teremt megjelenési lehetőséget. Célunk, hogy egészséges, magyar élelmiszerek kerüljenek a budapesti, szűkebb értelemben pedig, a XVI. kerület lakóinak asztalára. Igyekszünk arra törekedni, hogy piacunkra azok a hazai kistermelők érkezzenek árusítani, akik hagyományos, tradícionálisan magyar eljárás alapján készítik termékeiket, vagy termesztik a zöldséget-gyümölcsöt. 2011-ben fejeződött be a korábbi lepusztult piac teljes rekonstrukciója a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat beruházásában.

A felújítás során új csarnoképületek épültek 95 db őstermelői asztallal, 38 különböző méretű üzlettel,  élelmiszerhigiéniai kirendeltséggel, közösségi terekkel, szökőkúttal és kulturált WC-kel, összesen 7800 m2 alapterületen. Korszerűsítésre került a közvilágítás és megújultak a közművek is. A legmodernebb indukciós elven működő világítás került kialakításra a piaci csarnokban és a közösségi teremben egyaránt. Ingyenes WiFi hozzáférés működik mindenki számára. Az általános piac az ökopiaccal együtt összesen  akár 1000 vásárlót tud egyszerre fogadni és 200 eladónak kínál kulturált elhelyezést. A felújítás során kiemelt figyelmet kapott a vásárlók biztonsága. Ennek érdekében a piac környékén térfigyelő rendszer került kiépítésre. A díszburkolattal ellátott közösségi tereken és a hétvégente lezárásra kerülő Margit utcai szakaszon kirakodó vásárokat és különböző rendezvényeket lehet megszervezni. 

Ökopiac

Az ökopiac területén helyeztük el a hazai ökológiai gazdálkodással foglalkozó kistermelőket és kereskedőket. Ugyanide nagy számban érkeznek a környező településekről az autentikus termesztést gyakorló zöldség és gyümölcs árusok, kisüzemi húsfeldolgozók, őstermelők valamint a vidéki kézművesek is. Piacunk a hét minden napján nyitva áll, az üzletek főként keddtől vasárnapig működnek, illetve a termelők szerdától szombatig látogatják a piacot friss portékáikkal. A Sashalmi Ökopiacon és az általános piacon is helyet kapnak zöldségesek, füstölt árusok, mézes, boros, sütis, házi kenyeres, virágos, tejes, kecskesajtos, savanyús és a hazai natúrparkok természetkímélő gazdaságaiból származó kiváló minőségű termékei is. Az üzletek között található többek között zöldséges, bio élelmiszerbolt, hentes, hazai bio pékség és füstölt húsos, sajtműhely, bőrdíszműves, hal delikát, magyar hentes, virágbolt, kézműves sörbolt, vecsési savanyús és még számos hagyományos és különleges termékeket forgalmazó bolt.

192.168.1.230 03 2014102110423186

A sport- és rendezvénycsarnok (Sashalom Közösségi Terem)

  


A piac mellet épült egy új sport és rendezvénycsarnok. A többfunkciós épület egyaránt alkalmas sportrendezvények, valamint a piachoz kapcsolódó vásárok, kiállítások és egyéb rendezvények lebonyolítására. A csarnok „küzdőtere” 18x28 méter, ami alkalmassá teszi több sportág (kosárlabda, teremfoci, röplabda, tollas, vívás, aerobik, küzdősportok, tánc stb.) művelésére. Kulturális események, vásárok, esküvők, rendezvények alkalmával egy időben 300 fő befogadására lehet alkalmassá tenni az épületet, ahol catering szolgáltatás is megoldható a piachoz tartozó étterem bevonásával.

2013. áprilisától a közösségi teremben működik a Kertváros Kártya Ügyfélszolgálati Iroda is, mely a kerület lakosságának nyújt kedvezményes lehetőségeket a kártyához regisztrált vállalkozóknál, kereskedőknél.

Új köztér
Az átalakítást, felújítást követően a piac forgalma jelentősen növekedett. A szintén megnövekedő gyalogos és autós forgalom miatt további 46 parkolóhely épült. A Margit utca Thököly utca és Sashalmi sétány közötti szakaszát a járda síkjához emeltük. Hagyományos piacnapokon, illetve alkalomtól függően a gépkocsiforgalom elöl lezárt terület.

A piac történetének részletesebb megismeréséhez, kérjük tekintse meg alábbi kiadványunkat:

A piac elrendezése

Általános piac

 
 Ökopiac
 
2utem
Sashalmi Piac
Üzlet Száma Funkció
1. Vegyiáru
2. Hentes
3;4;5 Hentes
6. Kézműves sörök, borok
7. Zöldség-gyümölcs
8. Zöldség-gyümölcs
9. Hentes
10. Virág-Ajándék
11. Halas
12;13 Vegyesbolt
14. Tejes, füstölt áru
15. Ruházat
16. Lángosok, italok
17. Savanyúság
18. Pékáru, kenyér
19. Baromfi
20. Állateledel
21. Aszalványok, száraz áru
22. Zöldség-gyümölcs
23. Herbárium, bio bolt
24. a Fehérnemű
24. b Raktár
25. Baromfi
26. Sajtos
27. Zöldség-gyümölcs
28. Bűfé
29. Köszörűs, kulcsmásoló
30. Zöldség-gyümölcs
31. Zöldség-gyümölcs
32. Hentes
33. Zöldség-gyümölcs
34. Csomagolt élelmiszer
35. Cserpes sajtműhely
36. KekszNeked
63. Cukrászda
Étterem NemPiskóta étkezde
K1 Zokni-harisnya
K2 Presszó
K3 Dohánybolt
K4 Lottózó

Hétfő

6 órától - 16 óráig

Kedd

6 órától - 16 óráig

Szerda

6 órától - 18 óráig

Csütörtök

6 órától - 18 óráig

Péntek

6 órától - 18 óráig

Szombat

6 órától - 14 óráig

Vasárnap

6 órától - 12 óráig

 AZ ÜZLETEK NYITVATARTÁSA ETTŐL ELTÉRHET, DE EZEN IDŐN KÍVÜL NEM TARTHAT NYITVA!

A helyhasználó/bérlő az árusításra vonatkozó előkészületeket a piacnyitást megelőző egy órával kezdheti meg.

 
Sashalmi Piac és Ökopiac  
1163 Budapest, Sashalmi tér 1.    Tel.: +36-1-950-1785    e-mail: info@sashalmipiac.hu