A Sashalmi Piac

01

A megújult Sashalmi Piac elsősorban a kiskereskedők és a magyar termelők számára teremt megjelenési lehetőséget. Célunk, hogy egészséges, magyar élelmiszerek kerüljenek a budapesti, szűkebb értelemben pedig, a XVI. kerület lakóinak asztalára. Igyekszünk arra törekedni, hogy piacunkra azok a hazai kistermelők érkezzenek árusítani, akik hagyományos, tradícionálisan magyar eljárás alapján készítik termékeiket, vagy termesztik a zöldséget-gyümölcsöt.

2011-ben fejeződött be a korábbi lepusztult piac teljes rekonstrukciója a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat beruházásában. A felújítás során korszerűsítésre került a közvilágítás és megújultak a közművek is és kiemelt figyelmet kapott a vásárlók biztonsága, a piac környékén térfigyelő rendszer került kiépítésre. A díszburkolattal ellátott közösségi tereken és a hétvégente lezárásra kerülő Margit utcai szakaszon kirakodó vásárokat és különböző rendezvényeket lehet megszervezni.

Új csarnoképületek 95 db őstermelői asztallal, 38 különböző méretű üzlettel, közösségi terekkel, szökőkúttal és kulturált WC-kel, 7800 m2 alapterületen. Az általános piac az ökopiaccal együtt összesen akár 1000 vásárlót tud egyszerre fogadni és 200 eladónak kínál kulturált elhelyezést. Asztal, illetve árusító pult bérlési lehetőségek felől érdeklődjön: +36 20 273 7718

Ökopiac

02

Az ökopiac területén helyeztük el a hazai ökológiai gazdálkodással foglalkozó kistermelőket és kereskedőket. Ugyanide nagy számban érkeznek a környező településekről az autentikus termesztést gyakorló zöldség és gyümölcs árusok, kisüzemi húsfeldolgozók, őstermelők valamint a vidéki kézművesek is. Piacunk a hét minden napján nyitva áll, az üzletek főként keddtől vasárnapig működnek, illetve a termelők szerdától szombatig látogatják a piacot friss portékáikkal. A Sashalmi Ökopiacon és az általános piacon is helyet kapnak zöldségesek, füstölt árusok, mézes, boros, sütis, házi kenyeres, virágos, tejes, kecskesajtos, savanyús és a hazai natúrparkok természetkímélő gazdaságaiból származó kiváló minőségű termékei is. Az üzletek között található többek között zöldséges, bio élelmiszerbolt, hentes, hazai bio pékség és füstölt húsos, sajtműhely, bőrdíszműves, hal delikát, magyar hentes, virágbolt, kézműves sörbolt, vecsési savanyús és még számos hagyományos és különleges termékeket forgalmazó bolt.